Uitvaarten in tijden van corona

DE BESPREKING
Voor de bespreking van de uitvaart kunnen wij langs komen maar het hoeft niet, als u wilt kan het bijna helemaal telefonisch.

HET UITVAARTCENTRUM
Een rouwbezoek of condoleance in het uitvaartcentrum is mogelijk maar alleen in besloten kring. Bij binnenkomst wordt u verzocht uw handen te desinfecteren en bij verkoudheidsklachten wordt u verzocht liever niet te komen. Als u meer mensen de gelegenheid wilt geven om afscheid te nemen moeten zij na elkaar komen, 1½ meter afstand houden en geen handen schudden. Na het rouwbezoek worden, zoals gewoonlijk, deurhendels, stoelleuningen en de overige plekken die worden aangeraakt, gedesinfecteerd.

THUIS OPBAREN
Thuis opbaren kan en mag, gebruik van een kist is niet verplicht, het kan ook op het eigen bed. Wie er op bezoek mogen komen bepaalt u zelf.

DE PLECHTIGHEID
In de aula van het crematorium of de begraafplaats mogen afscheidsdiensten gehouden worden mits de aanwezigen minimaal 1,5 meter uit elkaar kunnen zitten. Het maximum aantal mensen is (m.i.v. 28 april 2021) 100 maar dan moet de ruimte groot genoeg zijn. Het aantal kan dus naar gelang de grootte van de aula lager uitvallen. In de praktijk blijkt er vaak ruimte voor maximaal 30 mensen te zijn. Mensen die hoesten worden niet binnen gelaten.

Op afstand kan de ceremonie gevolgd worden door een livestream. Op een later tijdstip kan een afscheid worden georganiseerd waar iedereen bij aanwezig kan zijn.
Bovenstaande kunt u eventueel vermelden in de rouwbrief.

DE ROUWBRIEF
U kunt nog steeds een rouwbrief verzenden, een advertentie plaatsen, of op social media een bericht posten. Dit hoeft niet direct te gebeuren, behalve als de rouwbrief gebruikt wordt als aankondiging van de livestream.