De schimmelkistHet is u vast niet ontgaan, met zo'n prominente vermelding op het NOS-journaal, Nederland heeft de trotse première van een heuse schimmelkist. Mocht u interesse hiervoor hebben, neem dan contact met ons op.

We zitten nog wel met vragen: In Nederland begraven we doorgaans in de volle grond. Lichamen vergaan dus op de 'normale' manier. Daarom komen claims van bedrijven (zoals de composteringsmethode) ons altijd een beetje vreemd over. Extra inspanningen hoeven namelijk niet. De natuur breekt een houten kist ook af. In landen waar uitsluitend grafkelders worden gebruikt daarentegen, op begraafplaatsen zonder begroeiing, zoals in Frankrijk, ja, daar kun je je voorstellen dat de natuur een handje nodig heeft.
Ten tweede: Op de website staat: "Uitstekend geschikt voor bosomgeving" maar laat het bos nou uitgerekend de plek zijn waar het er niet aan schimmels ontbreekt. Wat is dan de meerwaarde van extra schimmels?
En is het oké om een vreemde schimmel toe te voegen? Misschien is die schimmel wel prima, we weten dat niet, maar een beetje overdreven vinden we het wel. Maar laat u niet door onze kritische houding weerhouden. Misschien zijn onze kanttekeningen volstrekt misplaatst.

Een andere interessante ontwikkeling betreft de inspanningen van Staatsbosbeheer. Kisten gemaakt van hun bomen, bijvoorbeeld, waarbij voor elke kist een nieuwe boom geplant wordt. Ook urnen, met mogelijkheid tot asverstrooiing in een gebied van Staatsbosbeheer. Verder herdenkingsbossen en -bankjes etc. Vraag uw uitvaartleider naar de mogelijkheden.