Faciliteiten:

UITVAARTCENTRUM ELDERS
Kruislaan 235 t/o begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster.

Wij beschikken over een lieflijk uitvaartcentrum in Amsterdam (Watergraafsmeer), kleinschalig en intiem, met een huiselijke sfeer, waar men in alle rust een dierbare kan opbaren en afscheid kan nemen. Velen voelen er zich thuis. Kortom een uitstekende opbaarmogelijkheid.
Er kan met de kist gelopen worden naar de begraafplaats.
Uiteraard baren wij ook elders op, bijvoorbeeld thuis of in een ander rouwcentrum naar keuze.
Nota bene: Het uitvaartcentrum is zondags voor rouwbezoek gesloten.In en rond het uitvaartcentrum proberen wij zo natuurlijk mogelijk te werk te gaan. De kisten worden lokaal gefabriceerd om de vervoerslijnen zo kort mogelijk te houden. We gebruiken afzonderlijke kist- en bedkoelingen die duurzamer zijn dan een algemene koelinstallatie en uitsluitend etherische oliën in plaats van chemische geurverdrijvers.
De tuin wordt onderhouden door Pioen en Paardenbloem, een stichting die zich inzet voor behoud van bijen. Het pand is bedekt met groene daken, aangelegd door leerlingen van het Cygnus Gymnasium. Daarop bevinden zich bijenhotels voor de wilde bijen. De aarde die nodig is voor de tuinen composteren wij uit het vallend blad van de gemeentelijke bomen van de Kruislaan. Dit allemaal wordt biologisch beheerd.

Uitvaartcentrum Elders is mogelijk gemaakt door de duurzame bank Triodos.