Kosten

UPDATE: Onderstaande geldt voor 'normale' tijden. In de coronatijd vallen de tarieven goedkoper uit.

Een afscheid in kleine kring in het uitvaartcentrum met een technische crematie is al mogelijk vanaf € 3.500,00 maar in de regel kost een geheel verzorgde crematie € 4.900,00 à € 5.400,00. Voor een begrafenis in een algemeen graf liggen de kosten een kleine € 300,00 hoger.

Onder een geheel verzorgde, traditionele crematie vallen in ieder geval: een eikenfineer kist, vervoer naar het rouwcentrum, verzorging, opbaring en afscheid, 50 rouwbrieven, een rouwwagen naar het crematorium, huur van aula en koffiekamer, de crematie, het basistarief asbestemming en een bedrag voor consumpties (ong. 100 koffie, thee of fris).
Bij een begrafenis horen hier ook dragers bij en natuurlijk 10 jaar grafrecht in een algemeen graf (i.p.v. de crematie en asbestemming).
Als u iets zelf wilt doen, bijv. het dragen van de kist, of als u iets niet gebruikt, er is bijv. geen rouwbrief nodig, wordt dit in mindering gebracht.

Een uitvaart kan ook een stuk meer kosten. Een advertentie van 10 cm lengte in een landelijk dagblad kost al snel € 1.000,00 of meer. Of een begrafenis in een familiegraf voor 10 jaar met onderhoudskosten kost afhankelijk van de gekozen begraafplaats minimaal € 500,00 à € 1.000,00 meer. En als er bijvoorbeeld veel mensen komen leidt dat vaak tot hogere kosten omdat er meer rouwbrieven verstuurd worden, langer de tijd nodig is in zowel de aula als de koffiekamer én er meer geconsumeerd wordt. Als u wilt weten wat de kosten in zo'n geval op basis van uw situatie en wensen zouden bedragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie en een precieze prijsopgave.

Overigens staat het u vrij om zelf het crematorium of de begraafplaats te kiezen, wij zijn niet aan één plek gebonden. En het staat u ook vrij om als u verzekerd bent zelf een uitvaartonderneming te kiezen. Verzekeringsmaatschappijen zijn niet gebonden aan één uitvaartonderneming.